Persbericht

De Samsung Galaxy S5 is eindelijk officieel en het nieuwste Android vlaggenschip zit volgepakt met de nieuwste hardware, waaronder een vingerafdrukscanner, 16-megapixel camera en nog veel meer.

Samsung Galaxy S5 Abonnement

Een van de belangrijkste veranderingen is het feit dat de Samsung Galaxy S5 nu IP67 is gecertificeerd, waardoor het water- en stofbestendig is tot 1 meter onder water gedurende een tijd van 30 minuten. Het is een knap staaltje technologie, want de achterkant van de Galaxy S5 is nog steeds verwisselbaar en ook wordt het gat van de hoofdtelefoon aansluiting niet afgesloten door een klepje.

Het nieuwe toestel is nu ook voorzien van een vingerafdrukscanner die geimplemnteerd is in de thuisknop, net zoals het geval is met de iPhone 5S. Op de achterzijde vinden we onder de lens van de camera nog een sensor die je hartslag kan meten.

Verder zit de Samsung Galaxy S5 volgepakt met geweldige hardware waaronder het prachtige 5,1-inch super-AMOLED scherm met een resolutie van 1920 x 1080p, een quad-core Snapdragon 801 processor geklokt op 2,5GHz, een 16-megapixel camera op de achterkant met een 2-megapixel camera op de voorkant, 2GB aan RAM en 16GB of 32GB aan opslag met microSD ondersteuning tot maximaal 128GB aan extra opslag.

Een van de meest opvallende functies is de ondersteuning voor 4K video’s, maar dat is niet het enige waar de nieuwe camera toe in staat is, want de sensor kan maar liefst in 0,3-seconden scherpstellen.

Het ontwerp is een evolutie van de Galaxy S5 met aan de voorkant een thuisknop en twee touch toetsen voor het openen van menu’s en de gebruikelijk knop om terug te gaan. Rond de zijkanten vinden we een verchroomde plastic strip, terwijl de verwisselbare achterkant nu een golvend patroon heeft meegekregen. De Samsung Galaxy S5 zal in de kleuren zwart, wit, blauw en goud verkrijgbaar zijn.

Samsung’s hoofd van de mobiele afdeling, Simon Stanford, zei het volgende over de Samsung Galaxy S5: “Wij hebben besloten om terug te gaan naar de basis met de Samsung Galaxy S5 en te werken aan de functies die onze gebruikers het belangrijkste vinden, zoals de camera, sneller downloaden van data en het tonen van informatie over hun gezondheid en welzijn.”

Een Samsung Galaxy S5 abonnement is in Nederland nu af te sluiten, vanaf 11 april ligt de smartphone in de winkels voor een adviesprijs van 699 euro. 

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform