Persbericht

Zonder zorgen oud worden wil graag iedereen. Het liefst in je eigen vertrouwde omgeving. Soms lukt dit goed maar ook heel vaak niet. Lichamelijke en geestelijke achteruitgang zorgen er voor dat het ouder worden niet zo zorgeloos verloopt. En soms ook niet in je eigen vertrouwde omgeving. En heel vaak is het noodzakelijk om de hulp van anderen in te schakelen.

In Nederland zijn er veel voorzieningen waar je als oudere gebruik van kunt maken als je hulp nodig hebt om nog thuis te kunnen blijven wonen. Soms zijn technische voorzieningen een oplossing. Als traplopen moeilijker wordt kan er soms een traplift geplaatst worden. Maar veelal is meer ondersteuning nodig en is de hulp een hulpverlener wenselijk. Als mensen ziek worden dan is de zorg van een arts nodig en kan met behulp van thuiszorg het huishouden draaiende gehouden worden. Of als ouderen niet meer zo goed het leven kunnen organiseren dan is het belangrijk is dat er genoeg mensen in de omgeving zijn die zich om hen bekommeren. Zoals de kinderen, vrienden, buren of andere mantelzorgers. Ouderen worden kwetsbaar en hebben de zorg van anderen nodig om thuis te kunnen blijven wonen.

Op www.ouderen-thuis.nl vind je allerlei informatie die je kan helpen om langer thuis te wonen, of om je ouders daarbij te helpen.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform