Persbericht

Volgend jaar zal Samsung haar vijfde generatie Galaxy S presenteren, de enige echte Samsung Galaxy S5. Op dit moment zijn er al een serie geruchten rond en is het de moeite waard kort op te noemen wat er op dit moment bekend is.

Resolutie van 2560x1440p

Een GFX benchmark heeft de superscherpe 2K resolutie deels bevestigd. Daarbij laat ook de Zuid-Koreaanse media weten dat Samsung inderdaad een QHD smartphone uit gaat brengen. Wanneer? Dit zal mogelijk al eind februari kunnen zijn op het Mobile World Congress in Barcelona. Een release in maart is dus niet onwaarschijnlijk.

CPU

Vooralsnog is het nog onzeker welke processor we zullen terug zien in de Samsung Galaxy S5. Twee kandidaten hebben zich tot nu toe aangemeld. Dit zijn de al eerder genoemde Exynos 6, 64-bit processor en de al bekende Snapdragon 800 series. We kunnen voor de S5 in ieder geval wel rekenen op een processor upgrade in vergelijking met de Galaxy Note 3.

Irisscanner

Samsung zou wellicht een irisscanner kunnen introduceren voor de Samsung Galaxy S5. Deze scanner zou functioneren als ontgrendeling van de S5. Toch is het gezien de functionaliteit en het tijdsbestek niet heel logisch.

Premium design

Samsung heeft de hulp ingeschakeld van een bekende metaalfabrikant voor het ontwikkelen van aluminium behuizingen. We kunnen dus rekenen op een premium design Galaxy S5.

Sommen we alle op dit moment verwachte specificaties op, zal de Samsung Galaxy S5 voorzien worden van het volgende:

  • 5 inch QHD scherm 2560x1440p
  • Exynos 6  / Qualcomm Snapdragon 800 CPU
  • 13 / 16 Megapixel camera
  • 3GB RAM
  • Android 4.4 KitKat
  • Irisscanner
  • Metalen behuizing

Hopelijk komt er dit jaar nog meer naar boven, over de aankomende Samsung topper.

Meer informatie vindt u op: SamsungGalaxyS5.nl

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform