Groothandel inkopen is essentieel om winst te maken. Als u kleding wilt verkopen door groothandel te kopen, zijn er dingen die u moet weten voordat u begint.

De meeste kledingdetailhandelaren halen hun voorraad op door grote en hele grote hoeveelheden kleding van verschillende leveranciers, fabrikanten en distributeurs in te kopen. Groothandel inkopen is essentieel om winst te maken, waardoor de meest succesvolle kledingverkopers hun inkoopprijzen aanzienlijk kunnen verhogen. Als u kleding wilt verkopen en groothandel merchandise wilt kopen, zijn er verschillende dingen waar u op moet letten voordat u met uw bedrijf begint.

Werk met groothandels

Open groothandelsaccounts bij kledingmerken, fabrikanten en distributeurs door rechtstreeks contact op te nemen met leveranciers of hun websites te bezoeken. Veel leveranciers hebben een wholesale-applicatie online. Om een ​​wholesale-account te openen, moet u een aanvraag indienen bij elke leverancier, een eerste bestelling plaatsen en bewijs leveren, zoals een omzetbelasting of wederverkooplicentie, dat u een bedrijf bent.

Zoek een niche

Richt een niche voor uw kledingbedrijf om u te helpen onderscheiden van andere kledingverkopers. Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in de verkoop van kinderkleding, kleding voor tieners, plus maatkleding of herenpakken.

Denk aan uw niche en het imago van de merken die u wilt verkopen, omdat dit een belangrijke overweging voor uw leveranciers zal zijn voordat zij zaken met u zullen doen. Als u bijvoorbeeld korting of merkkleding wilt verkopen, is het onwaarschijnlijk dat een luxe merk zich aanpast aan uw bedrijf, omdat uw imago niet overeenkomt met hun merk. Houd er rekening mee dat je op een andere manier nog kleding van luxe merken kunt kopen, bijvoorbeeld via verkopen bij liquidaties en veilingen. Je wordt gewoon geen officiële verkoper.

Zakelijke vergunningen

Verkrijg de vergunningen die in uw regio vereist zijn voor het uitvoeren van een detailhandel, zoals een verondersteld naamcertificaat, wederverkoopvergunning of verkoopbelastingvergunning. Dergelijke bedrijfsdocumentatie zal noodzakelijk zijn om wholesale-accounts te openen bij kledingleveranciers.

Verkooplocaties

De duurste locatie is een traditionele, fysieke winkel. Minder dure opties zijn onder andere winkelkiosken, uw eigen e-commerce website via een bedrijf zoals Core Commerce, online marktplaatsen, zoals Bonanza, internetveilingwebsites zoals Ebay en lokale vlooienmarkten.

Merchandise Storage

Als u geen fysieke winkel gaat openen, zoekt u een geschikte plaats om uw handelswaar op te slaan. Een commerciële opslagplaats of magazijn zou werken, maar u kunt beginnen met een reserve, schone kast die vrij is van geuren, zonlicht en huisdieren.

Aantrekkelijke presentatie

Organiseer uw kleding logisch en aantrekkelijk, als u een fysieke winkel gaat openen. Plaats bijvoorbeeld alle t-shirts in één gebied, een spijkerbroek langs een aparte muur en casual shirts op hun eigen rek. Sorteer kleding op maat, zodat klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze nodig hebben, en zorg ervoor dat de kledingdisplays niet te strak worden gevuld. U wilt niet dat uw winkel moeilijk te navigeren en frustrerend is voor klanten.

Market jezelf

Promoot uw kledingbedrijf. Organiseer een modeshow met de kleding die je verkoopt, plaats coupons of vliegers in complementaire bedrijven, zoals schoonheidssalons, schoenen- en accessoirewinkels, open sociale netwerkaccounts, start een promotieblog en website of koop lokale radioadvertenties.
Zo haal je het meeste uit het samenwerken met goede groothandels.