Persbericht

Eerste middenspanningsinstallatie die afgeschermde kunststof isolatie combineert met extreme compactheid en totale modulariteit 

Haarlem, 23 mei 2012 – Schneider Electric, specialist in energiedistributie en energiemanagement, introduceert Premset, een middenspanningsinstallatie met een volledig modulair ontwerp, dat installatie, onderhoud en uitbreidbaarheid vereenvoudigt. De Premset schakelinstallatie is vrij van SF6 gassen en maakt gebruik van het Shielded Solid Isolatie Systeem (2SIS), een innovatieve geaarde en afgeschermde kunststof isolatie, die alle onder spanning staande delen beschermt om zo een veilig gebruik en lange levensduur te garanderen. 


De energiemarkt verandert snel. De behoefte aan elektriciteit neemt wereldwijd toe en de wijze waarop elektriciteit wordt geproduceerd en gedistribueerd is aan sterke veranderingen onderhevig. Oplossingen voor dit vraagstuk liggen niet alleen aan de vraagzijde, maar ook in slimme en veilige aanvoer en smart-grid-oplossingen.
 
Distributienetwerken moeten worden voorzien van intelligente oplossingen waarmee elektriciteit snel en veilig gedistribueerd kan worden. Om in deze behoefte te voorzien, introduceert Schneider Electric de Premset schakelinstallatie. 
 
Geschikt voor extreme toepassingen
Hoewel kunststof isolatie eerder is gebruikt, is Premset schakelapparatuur het eerste product wereldwijd dat een geaarde en afgeschermde kunststof isolatie toepast. Door het compacte en gepatenteerd innovatieve ontwerp, wordt de kans op storingen feitelijk tot nul gereduceerd. De levensduur van de apparatuur wordt bovendien met 30 procent verlengd, zonder dat preventief onderhoud of service nodig is. Door de sluitende isolatie is Premset bovendien geschikt om te worden toegepast onder diverse en extreme omstandigheden. Stoffige of agressieve omgevingen en condens hebben geen invloed op de werking van de installatie. Bovendien zorgt Premset, door middel van geavanceerde monitoring, controle en smart-grid-functionaliteit, dat het netwerk optimaal presteert.


Veilig en gebruiksvriendelijke schakelaars
Premset bevat een 3-in-1 ontwerp, dat de veiligste en meest intuïtieve schakelaar in zijn klasse oplevert:
•    functies als afschakelen, scheiden en aarden zijn geïntegreerd in een compacte onderdeel, waardoor het makkelijker te bedienen is;
•    het ontwerp is vrij van het blus- en isolatiegas SF6. Premset maakt alleen gebruik van vacuüm en luchttechnologieën;
•    het ontwerp kent een verbeterde veiligheid, omdat het is uitgerust met ingebouwde vergrendelingen;
•    door het compacte ontwerp, waarbij alle velden dezelfde afmeting hebben, biedt Premset de mogelijkheid tot kostenbesparing, doordat compacter gebouwd kan worden.

Eenvoudiger installatie
Door de gestandaardiseerde afmetingen en aansluitingen wordt installatie en onderhoud vereenvoudigd, wat tijd en geld bespaart. Dit wordt onder meer bereikt doordat gepatenteerde universele rail- en kabel aansluitingen worden gebruikt voor het gehele assortiment. Door het toepassen van deze gestandaardiseerde aansluitingen zijn er uitgebreide mogelijkheden voor eenvoudige koppelen en uitbreidingen.

Verder wordt upgrading eenvoudiger gemaakt, doordat in het hele assortiment dezelfde hulpmiddelen, accessoires en bedieningsapparaten worden gebruikt. Het “plug and play”-ontwerp maakt ook on-site toevoegingen mogelijk waarvoor geen speciale training, hulpmiddelen of aanpassingen nodig zijn.

Meer informatie over Premset is te vinden op www.schneider-electric.nl

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 22,4 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
www.schneider-electric.nl

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmid
Tel: +31 (0)23-512 42 77
[email protected]
 
Co-Workx
Yvonne Keijzers
Tel: +31 (0)6-21 89 69 86
[email protected]

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform