(Free Press Release) Een persbericht is er om een onderwerp onder aandacht te brengen. Tegenwoordig is het mogelijk om een persbericht op internet te plaatsen.

Het doel van een persbericht is om belangstellen te creëren over een standpunt van de schrijver. Verder is het de bedoeling dat een persbericht de lezer kan overtuigen en overhalen om eens een bezoek aan het bedrijf of website te brengen.

Op het internet zijn er verschillende websites om een persbericht te publiceren. Het online publiceren van een persbericht bieden mogelijkheden dat u anders niet heeft.

Zo is het mogelijk om in de tekst een aantal hyperlinks te plaatsen die verwijzen naar de website van het onderwerp. Dit zorgt ervoor dat de website op meerdere plaatsen een hyperlink heeft staan waardoor zoekmachines de website waardevoller achten.

Een ander voordeel van het online publiceren van een persbericht is dat het kan worden bereikt door mensen die anders niet het bericht zouden lezen. Dit kan ervoor zorgen dat de persoon verder gaat kijken op de website en misschien overgaat tot een aankoop.

Belangrijk is dat er goed wordt gezocht naar een website die de bovenstaande mogelijkheden aanbiedt, wanneer dit niet het geval is zal het persbericht weinig waarde creëren voor de persoon die het leest en voor de website.

Zo is er op de website van NuBericht mogelijk om een persbericht van drie hyperlinks de tekst kunt plaatsen, plaatjes toevoegen en in vijf verschillende categorieën te plaatsen.