Persbericht

Antwerpen, 29 december 2010 — Tennant Company (NYSE: TNC), marktleider in het ontwikkelen, produceren en verkopen van oplossingen die zorgen voor een schonere, veiligere wereld, kondigt vandaag aan dat het zijn aanwezigheid op de Belgische en Luxemburgse markt herstructureert: voortaan verlopen distributie en onderhoud van de volledige portfolio Tennant-producten voor gebouwreiniging (in industrie, 
gezondheidssector, retail, logistiek en schoonmaakbranche) exclusief via Motrac Handling & Cleaning. Straatveegmachines voor steden en gemeenten blijft Tennant rechtstreeks vermarkten.

Motrac Handling & Cleaning, gevestigd in Antwerpen, is al meer dan 40 jaar Tennantdistributeur voor de Belgische industriële markt. Het bedrijf maakt onderdeel uit van Pon, een Nederlandse familieonderneming / holdingmaatschappij die zowel nationaal als internationaal opereert. De nieuwe overeenkomst met Tennant stelt Motrac in staat haar marktdekking in België en Luxemburg verder uit te breiden naar niet-industriële afnemers en daarmee haar portfolio aan klantgerichte oplossingen aanzienlijk te verbreden.

Yves Derycke, General Manager Tennant Europe Middle East and Africa: “Motrac Handling & Cleaning is in België al meer dan 40 jaar een succesvolle distributiepartner van Tennant. Dankzij de uitbreiding van het samenwerkingsmodel kunnen Motrac en Tennant beiden hun marktdekking fors vergroten door voort te bouwen op Motrac’s expertise en ervaring.”

René Danielsson, Managing Director België van Motrac Handling & Cleaning: “Ik ben ervan overtuigd dat het intensiveren van de jarenlange samenwerking tussen Motrac en Tennant onze Belgische klanten talrijke voordelen gaat bieden. Op basis van deskundig advies en baanbrekende innovaties realiseren onze experts schoonmaakoplossingen voor gebouwreiniging.”

Het gewijzigde distributiemodel van Tennant is per direct van kracht. Het team van Motrac bestaat uit 6 ervaren verkoopvertegenwoordigers en 14 kundige onderhoudsmedewerkers.

Het resultaat van deze samenwerking kan u vinden op www.motractennant.be.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform