Persbericht

De nieuwe Linde diesel & LPG trucks zijn milieuvriendelijker, veiliger en zuiniger1 januari lanceerde Motrac nieuwe Linde diesel & lpg-heftrucks van 2 tot 5 ton op de markt. Deze nieuwe trucks zijn milieuvriendelijker en zuiniger en voldoen volledig aan fase 3B van de Europese richtlijn, betreffende uitstoot voor voertuigen met een vermogen van 37 tot 56 kW (2004/26/EG). Tevens zijn de trucks standaard voorzien van “Curve Assist” : snelheidsreductie in bochten, en het “Linde Engine Protection System”: monitoring van de actuele werking van de motor. Het woord “EVO” in deze vernieuwde Linde series staat naast hypermoderne motortechnologie en een beter energierendement ook voor verbeterde ergonomie en veiligheid van de trucks.

De Linde H25 tot H50 EVO-modellen hebben een hefvermogen van 2,5 tot 5 ton en zijn de milieuvriendelijkste dieseltrucks van Linde ooit. Dit dankzij de 2 liter VW dieselmotor met Common Rail injectie en een standaard ingebouwd roetfilter met katalysator. De dieseltrucks presteren gemiddeld 69% onder het wettelijk toegelaten uitstootmaximum. De motor van 44-kW in de Linde H25 tot H35D EVO-modellen heeft een maximaal koppel van 200 Nm bij slechts 1750 omw/min. De motor van 55-kW in de Linde H40-H50 EVO-modellen hebben bij hetzelfde toerental een maximaal koppel van 240 Nm bij slechts 1750 omw/min. Het DPF-roetfilter wordt automatisch tijdens het gebruik geregenereerd waardoor het toestel volcontinu kan ingezet worden en er geen tijdverlies is.

Verbeterde ergonomie voor de chauffeur
De nieuwe generatie stoelen maken de werkomgeving van de chauffeur nog comfortabeler. Ze kunnen gemakkelijk op gewicht worden afgesteld, hebben een optimale drukverdeling in de zitting, betere trillingsdemping en bieden de keuze tussen mechanische vering of luchtvering. Als er specifieke vereisten zijn voor de werkomgeving, dan biedt “Super Comfort Active” optioneel ook een automatische gewichtsafstelling en een actieve stoeltemperatuurregeling. Nog een ander voordeel is het nieuw ontwerp van de armsteun met Linde Load Control. De chauffeur kan de armsteun met de afstelling op één punt eenvoudig naar zijn persoonlijk zitcomfort aanpassen. De armsteun heeft ook een praktische opbergruimte voor kleine benodigdheden zoals bvb.  sleutels, mobiele telefoon,… Er zijn nog twee aanvullingen die het werk van de chauffeur vereenvoudigen: een handgreep op de cabinestijl voor meer veiligheid bij het in- en uitstappen en een optioneel klembord met LED-verlichting.

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform